جانمایی غرفهها در نمایشگاه شانزدهم فرش ماشینی تهران مشخص شد
داوود کاشفی، مجری برگزاری شانزدهمین نمایشگاه فرش ماشینی تهران درباره جانمایی غرفهها در این نمایشگاه گفت:« ما از یک مسیر مشخصی ما به این جانمایی رسیدیم و آن هم همان بحث تدوین شاخصها بود و چیدمان بر اساس رتبهها صورت گرفت، یعنی یک سری شاخصهایی تعیین شده که آنها امتیازاتی را معین میکند. بر اساس امتیازات ما رتبههایی را برای هر شرکت به دست میآوریم.مهمترین سالنهای ما که خیلی حساسیت روی آن بود؛ سالن ۳۸ و ۳۸A و B و سالن ۳۵ بود که با توجه به تغییراتی که در فضای نمایشگاه داشتیم، دیگر سالن ۸ و ۹ و ۲۷ و سالن ۱۰ را نداشتیم و این عزیزانی که در آن سالنها بودند با توجه به آن امتیازات امسال در سالنهای غرب نمایشگاه جانمایی شدند. به طبع آنهایی که جلوی در سال ۸و۹ بودند در سالن ۳۸ جانمایی شدند و بقیه در سالن ۳۸ B و A قرار گرفتند.»
کاشفی ادامه داد:«به نظرم فرصت مناسبی به وجود آمده که بقیه دوستان هم بتوانند شرکت کنند و این اتفاق هم تا حدود خوبی افتاده است. یکی از انتقادهایی که به نمایشگاه در بحث جانمایی وجود دارد؛ طبقات بالای سالنهای خلیج فارس و چهل و ۴۱ است. خوب اجتناب ناپذیر است. ما سالن دیگری نداریم تا از این سالنها بهره برداری نکنیم. آن چیزی که در طبقه همکف است را بر اساس همان شاخصها و اولویتها و سوابقی که وجود دارد، تقسیم کردیم. بعضی از سالنها خیلی تغییر نداشت مثل سالن ۷ و ۶ و ۵ خیلی از دوستان آنجا مانده بودند و جاهایی هم که میشد تغییر ایجاد کرد جابجاییها را انجام دادیم و شرکتها را در آن نقطهها قرار دادیم. فکر میکنم که بازدید خوبی انشالله نمایشگاه داشته باشد و برای عزیزان پربار باشد. »
کاشفی درباره ساعت بازدید گفت:« ساعت کاری نمایشگاه در ۶ ماهه دوم بر اساس دستورالعملهایی که هست ، ساعت ۸ صبح تا ۳ بعد از ظهر است که البته تا ساعت ۴ هم فشاری برای خروج نمیگذارند ولی راس ساعت ۴ تمام سالنها بسته میشود. این هم تدابیری است که از طریق شورای ترافیک تهران و شورای شهر تهران تدبیر شده و لازم الرعایه است. حتما باید به آن توجه کنیم و از همین الان که دعوتنامهها انجام میشود به گونهای باشد که تمام عزیزانی که قرار است در نمایشگاه حضور پیدا کنند بدانند که این فرصت را باید چه زمانی در واقع تنظیم کنند.»
کاشفی درباره حضور شرکتهای خارجی در شانزدهمین نمایشگاه فرش ماشینی تهران گفت:« تا به این لحظه ما از ترکیه شرکت داریم، از چین شرکت داریم، از تایوان شرکت داریم که مستقیم حضور دارند پیدا میکنند و حضور به صورت نمایندگی نسبت به سال گذشته مقداری رشد داشته است. در بخش داخلی ما هم افزایش متراژ داشتیم، هم افزایش تعداد داشتیم. در حال حاضر فکر میکنم حدود ۱۷۰ تا از شرکتهای داخلی در نمایشگاه حضور داشته باشند. تقاضا بیشتر بود، شاید نزدیک ۲۰۰ تا تقاضا داشتیم ولی بعضی از دوستان به خاطر طبقه بالا انصراف دادند و حضور پیدا نکردند و آن دوستانی هم که هستند پذیرفتند که در این فضاهایی که هست حضور داشته باشند و فکر میکنم نمایشگاه پربار و جامع و خوبی باشد.»
مدیرعامل اوراسیا نوید ادامه داد:« ما بخش موکت و صنایع وابسته را در دو طبقه سالن میلاد چیدمان کردیم و بقیه سالنها کاملاً در اختیار صنعت فرش ماشینی است. امیدوارم که دوستان بهترین بهرهبرداری را داشته باشند از نمایشگاه و فرصت را به بهترین شکل ازش استفاده کنند.»
کاشفی در ادامه از قوانین امتیازبندی گفت:« فکر میکنم از سال ۱۴۰۰ که ما همکاری نزدیکی را با شورای سیاستگذاری داشتیم که شامل اتاق بازرگانی کاشان، انجمن صنایع نساجی ایران، اتحادیه فرش ماشینی و دانشگاه آزاد و تعاونی بافندگان فرش ماشینی کاشان است. این عزیزانی که در شورا هستند چند تن از در واقع پرسابقههای تولید کننده در این شورا هستند یک سری شاخص تعیین کردند. که بر اساس آن شاخصها در واقع مقیاسی وجود داشته باشد که بتوانیم رتبههایی را برای شرکت ها تعیین کنیم ، حضورشان در نمایشگاههای دموتکس بوده، حضورشان در نمایشگاه تهران بوده، میزان صادراتشان بوده تعداد پرسنلشان و آن چیزی که در فرم هم ازش مطلع هستند. مبنای کار ما آن بوده در واقع اساس چیدمانمان در سالنها همین در واقع رتبه بندیها بوده است .همه دوستان تمایل دارند که وقتی رتبه بالاتری هم میآورند از بهترین فضایی از بهترین سالن هم بهرهبرداری کنند. تقریباً باز عین سال گذشته در سالن ۸و۹ بیشتر شرکتهایی که رتبههای بالا داشتند آمدند سالن ۳۸ و از امتیازاتشان به این شکل استفاده کردند. بعد هم بقیه به ترتیب از سایر سالنها بهره بردند.
انتقاداتی اگر در مورد تعیین این شاخصها نوع این شاخصها و شرایط این شاخصها وجود داشته باشد، فکر میکنم که همیشه شورای سیاست گذاری در را باز گذاشته که اگر دوستان نظری دارند پیشنهادی دارند اصلاحاتی را نسبت به این موضوعات دارند منعکس کنند تا شورا رسیدگی کند. آنقدر در جریان هستم که سال گذشته یکی از نشستهای شورای سیاست گذاری در وزارت صنعت با حضور آقای دکتر برادران معاون محترم وزیر برگزار شد. آقای دکتر شاکری هم حضور داشتند. رسید به اینجا که یک یا چند آیتم به همین شاخصها اضافه شود و این شاخصها را پذیرفتند. بعضی از دوستان نسبت به بعضی از امتیازات به من اعلام کردند که اعتراض دارند. مثلاً میگفتند ما وقتی هزینه میکنیم میرویم نمایشگاه دموتکس یا نمایشگاههای خارج از کشور خب انتظار داریم اینجا امتیازش بالاتر باشد. من این موضوع را به شورا منعکس کردم و انشالله که بتوانم برای سنوات بعد اصلاحاتی اگر لازم است انجام بدهند ولی آنقدری که با جناب آقای تولایی در ارتباط هستم، همیشه ایشان در را باز گذاشته و هرگونه در واقع نقطه نظر مناسب و قابل در واقع بهرهبرداری باشد ایشان استقبال هم میکند و مد نظر قرار خواهد داد.»
کاشفی در انتها افزود:« من فقط اینجا خواهش میکنم از همه عزیزانی که در نمایشگاه حضور پیدا کردند به همان میزان هم در واقع حساسیت داشته باشند و همه طرفهای موثر حوزه فعالیتشان را به خصوص در واقع دوستانی که در خارج از کشور با این عزیزان مرتبط هستند را دعوت کنند تا از نمایشگاه بازدید داشته باشند و هر چقدر این بازدید تخصصیتر و مطلوبتر باشد بهره بیشتری شامل حال همه افرادی خواهد بود که در نمایشگاه حضور دارند. ما هم البته هم خیلی مفصل به بانک اطلاعاتی که داریم ایمیل میزنیم برای حضور مجموعههای خارج از کشور و شرکت های که شناسایی کردیم و افرادی که شناسایی کردیم و همچنین تمام در واقع بانکهای اطلاعاتی که وجود دارد در حوزههای فعالین صنعت فرش ماشینی به خصوص این شبکه توزیع کشور حتما حضور پیدا کنند و از نمایشگاه بازدید داشته باشند.»