رئیس شورای نوآوری فرش ماشینی کاشان:
ایران در صادرات فرش ماشینی رتبه پنجم تا هشتم دنیا را دارد
رئیس شورای نوآوری فرش ماشینی کاشان گفت: توان ارزآوری صنعت فرش ماشینی ۳۸۸۰ دلار در هر تن محصول است که ایران در صادرات فرش ماشینی رتبه پنجم تا هشتم دنیا را در اختیار دارد.
منصور دیاری، در هشتمین همایش ملی صنعت فرش ماشینی ایران اظهار کرد: ارزش ارز آوری صنعت پتروشیمی ایران، ۴۶۷ دلار در هر تن است که با این توصیف توان ارزآوری صنعت فرش هشت برابر صنعت پتروشیمی است.
وی با اشاره به اهمیت حضور شرکتهای ایرانی در نمایشگاههای بینالمللی فرش ماشینی افزود: متاسفانه ۹۵ درصد شرکتهای فرش ماشینی طی سه دهه گذشته از حضور در نمایشگاههای خارجی محروم بودند.
دیاری گفت: منطقه کاشان و آران و بیدگل با وجود ۸۵۰ واحد تولیدی بزرگترین مرکز تولید و صادرات فرش ماشینی کشور محسوب میشود که ظرفیت بالایی در اشتغالزایی است.
روابط بین دانشگاه و صنعت باید مستمر و نهادینه شود
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان نیز گفت: گریزی از رابطه تنگاتنگ صنعت و دانشگاه نیست و اگر مسوولان حقیقتاً به دنبال اجرای شعار جهش تولید با مشارکت مردم هستند باید با همه وجود وارد میدان شوند و از هیچ کوششی فروگذار نکنند.
میثم عربزاده، افزود: میتوان انتظار داشت با حرکت آرام و بدون حاشیه گامهای بلندی در مسیر جهش تولید برداشت که موجب شکوفایی و رونق هرچه بیشتر اقتصاد کشور میشود، بنابراین بر همه مدیران و صنعتگران لازم است با همه وجود درباره رفع دغدغه موانع تولید حرکت کنند.
وی اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی کاشان، دانشجویان متقاضی تحصیل در رشتههای مورد نیاز صنعتگران بورسیه تحصیلی میکند تا با خیالی راحت، آینده شغلی خود را تضمین کنند.
عرب زاده تصریح کرد: روابط بین دانشگاه و صنعت باید مستمر و نهادینه شود. اگر دانشجوی متخصص و نخبه تربیت نشود آینده صنعت هم با مشکل مواجه میشود. بسیاری از دانشجویان، وارد بازار کار شدهاند، اما کافی نیست.
وی تاکید کرد: آینده صنعت کشور نیازمند برنامهریزی جامع و کامل برای تربیت دانشجوی علمی و متخصص است که یکی از اهداف مهم و اساسی این همایش سالانه، دوستی صنعت و دانشگاه است که بستری فراهم شود تا با نگاه عمیقتری به ضرورت این موضوع پرداخته شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان گفت: افتتاح نمایشگاه امروز، یکی از برنامههایی است تا با گفتمان و تعامل مطلوبتر صاحبان صنایع با متولیان امر از اتاق بازرگانی، دانشگاهیان و متصدیان اداره صمت برای توسعه صنعت کشور گامی برداریم.
عرب زاده اظهار کرد: رشته نساجی در این واحد دانشگاهی قدمتی ۴۰ ساله دارد و ۴۰ هزار دانش آموخته در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد تربیت کرده است که در بازار داخل و خارج کشور، منشا اثر شدهاند.
شرایط بازار فعلی فرش ماشینی یک شرایط سخت است
رئیس اتحادیه ملی تولیدکنندگان فرش ماشینی نیز گفت: شرایط بازار فعلی فرش ماشینی یک شرایط سخت است و مسیر صادرات یکی از راهکارهای موثر برای برونرفت از این شرایط است.
محمود تولایی اظهار کرد: نظامهای پولی و مالی ما باید بر اساس نظامهای جهانی باشد. از سال گذشته نرخ استهلاک سرمایهگذاری بر سرمایهگذاری پیشی گرفته، در حالی که نساجی یک صنعت مهم در کشور و حوزه فرش ماشینی است.
وی افزود: بازسازی و نوسازی حوزه فرش ماشینی به صورت بومی انجام میشود و خوشبختانه نگاه به بیرون در حوزه فرش ماشینی وجود دارد و اگر بازار داخلی اشباع شود فرصت صادرات وجود دارد.