حضور در نمایشگاههای جهانی برای صنعت بازاریابی ما لازم است
دکتر مجتبی یوسفی، عضو هیات رییسه مجلس: از برگزاری رویدادهای بین المللی صنعت فرش و تقویت حمایت داشت و گفت:« باید بپذیریم صنعت بازاریابی را چون دیگر به صورت سنتی و آماتور دیگر نمیشود در بازاریابی کسی حضور پیدا کند و قطعا صنعت شده است.
ایجاد بازارهای جدید بر اساس ذائقهی مخاطبین و مصرف کننده های جدید یکی از مولفههایی است که در دنیا به آن توجه میشود. برخی آکادمی های مطرح نظرسنجی در دنیا بخشی از کارشان توجه به بازارهای جدید برای تولید برخی از محصولات شده است و اینها به نوعی دارند فراملی و بین المللی عمل میکنند.
به نظر میرسد ما از برخی بازارها عقب افتادیم چون ما یک زمانی در منطقه و جنوب غرب آسیا از نظر موقعیتها توانمندی که از نظر موقعیت سوقالجیشی چه از نظر موقعیت ایران اسلامی چه آن قدمت و توانمندی بیش از چند هزار ساله تمدن ایرانی اسلامی، ما مبدع برخی صنایع بودیم.
در صنایع دستی، در صنایع فرش و در صنایع خشکبار اینها توانمندی بود که به نام ایرانی شناخته شد. ما متاسفانه نتوانستیم در صنعت بازاریابی در کشورهای دیگر خوب عمل کنیم و به نظرم میرسد هر مجموعهای که بتواند بازارهای جدید بر اساس توانمندی صنعتگران ایرانی به وجود بیاورد قطعا کمکی به تولید و صادرات و ایجاد بازارهای جدید خواهد کرد.
به گفته ایشان قطعا در بیش از یک دهه شاید نزدیک به دو دهه قبل تاکنون خلائی در بازار فرش که مختص به ایرانیها بود ایجاد شده است. عضو هیئت رئیسه مجلس ادامه داد:« این صنعت از نظر قدمت، از نظر توانمندی و از نظر تولید برخی فرشهای دستباف و نفیس و طرحهایی که شاهد هستیم مختص ایرانیها بودند. همینطور در فرش ماشینی ما صاحب سبک بودیم ولی با عدم توجه و ایجاد بازارهای جدید اینها را از دست دادیم.
همچین نمایشگاههایی که بتواند نمایانگر و معرفی تولیدکنندگان داخلی مخصوصا در صنعت فرش باشد به نظر من خیلی مثبت است و تاثیرات مثبتی در صادرات و شناساندن توانایی شرکتهای داخلی ایران مخصوصا در حوزه فرش دستباف و ماشینی خواهد داشت.»