حدودا ۷۰ درصد نمایشگاه فرش دبی را شرکت های ایرانی تشکیل می دهند
امیر حسین انتظاری فعال صنعت فرش ماشینی: حدودا ۷۰ درصد نمایشگاه فرش دبی را شرکت های ایرانی تشکیل می دهند و همبستگی زیادی بین شرکت های ایرانی وجود دارد که این خود یک مزیت محسوب میشود.
بسیاری از کشورها صرفا توجهشان به سوی فرش ایرانی هست و این نمایشگاه یک فرصت استثنایی است که از تمامی این کشورها در دبی بازدید کننده داشته باشیم.
همچنین رقابت هم مانند سایر نمایشگاه هایی که ترک ها حضور داشتند نیست و از این جهت به نظر میرسد که نمایشگاه تخصصی تری داشته باشیم و مشتریانی که صرفا به دنبال فرش ایرانی هستند در این نمایشگاه حضور پیدا می کنند. از طرف دیگر امارات به عنوان هاب منطقه محسوب میشود.
بسیاری از کشورهای اطراف و کشورهای بزرگ مسلمان که فرش زیاد مصرف دارند مانند عربستان، عمان، قطر، بحرین و همچنین کشورهای حوزهCIS مانند ازبکستان، تاجیکستان یا حتی کشوری مانند هند که مراودات بسیار خوبی با امارات دارد، در این منطقه آفیس دارند و انتظار میرود که حضور پررنگی در نمایشگاه داشته باشند. امارات به دلیل دسترسی آسان و هاب بودن، تعداد پروازهای زیادی به تمامی مناطق دارد و بسیاری از بازدید کنندگانی که در نمایشگاه ترکیه حضور نداشتند، در نمایشگاه دبی حضور پیدا می کنند.
شرکت های ایرانی در زمینه فرش کلاسیک و سنتی مزیت رقابتی نسبت به ترک ها دارند و پتانسیل بسیار بالایی در این زمینه به شرط نوآوری دارند، مخصوصا برای فرش ابریشمی که سهم خوبی را در بازار رقابتی منطقه پیدا کرده است و پتانسیل بالایی برای فروش دارد.
فرش های دستباف ایرانی مزیت رقابتی چندانی در بازار ندارند زیرا اختلاف قیمت بالایی با کشورهایی مانند هند، پاکستان و حتی چین در این زمینه دارند و این کشورها تولیدات خوبی را با قیمت کمتر به بازار عرضه می کنند.