بازدیدکنندگان گرامی؛ لطفا قبل از ثبت نام در باشگاه مشتریان و خرید محصولات شرکت اکباتان به موارد ذکر شده حتما توجه فرمائید. مشاهده...
آموزش ضد بید کردن و نگهداری از فرش ابریشم
فرش‌های ابریشم به عنوان یکی از آثار هنری و فرهنگی باارزش در جهان شناخته می‌شوند. این فرش‌ها بافته شده از ابریشم هستند و زیبایی و لطافت خاصی دارند. اما برای حفظ این زیبایی و طولانی مدت نگهداری از فرش‌های ابریشم، آموزش صحیحی در زمینه جلوگیری از بید کردن و نگهداری بهینه آن‌ها ضروری است

 آموزش ضد بید کردن و نگهداری از فرش ابریشم

فرش‌های ابریشم به عنوان یکی از آثار هنری و فرهنگی باارزش در جهان شناخته می‌شوند. این فرش‌ها بافته شده از ابریشم هستند و زیبایی و لطافت خاصی دارند. اما برای حفظ این زیبایی و طولانی مدت نگهداری از فرش‌های ابریشم، آموزش صحیحی در زمینه جلوگیری از بید کردن و نگهداری بهینه آن‌ها ضروری است. در این مقاله از فرش اکباتان، به شما نکاتی راجع به آموزش ضد بید کردن و نگهداری از فرش ابریشم خواهیم داد.

 آموزش ضد بید کردن و نگهداری از فرش ابریشم

ضد بید کردن فرش ابریشم:

۱) سطحی که فرش( دستباف یا فرش ابریشم) بر روی آن گسترده می شود باید صاف، خشک و عاری از گرد و خاک باشد.

۲) فرش بر روی سطح گچی یا خاکی یا آهکی نباید گسترده شود.

۳) بهتر است فرش روی لاستیک و یا فرش دیگری پهن نگردد.

۴) هنگام نظافت فرش بهتر است پنجره ها باز باشد تا گرد و خاک ناشی از نظافت دوباره روی فرش ننشیند.

۵) درز های لابه لای سنگ فرش، سرامیک و یا موزاییک سطحی که فرش بر روی آن پهن می شود نباید خالی باشد زیرا مخفیگاه خوبی برای رشد بید خواهد بود.

۶) برای جلوگیری از بید خوردگی پشت فرش می توانید از مقداری پودر نفتالین یا نگزالت و یا مواد گیاهی مانند تنباکو استفاده کنید. دقت کنید که از این مواد در حد متعارف استفاده شود.

۷) چنانچه فرش دچار بید خوردگی شد، ابتدا باید سطحی که فرش روی آن قرار دارد را کنترل و تمیز نمود سپس نقاط بید خورده حتما باید ترمیم گردند تا هنگام شستشو قسمتهای کنار بید خوردگی آسیب نبینند.

۸) عامل بید خوردگی پشمهای ضد عفونی نشده، هوای شرجی و مرطوب ، و نگهداری فرش در محل های سربسته و متروک و یا عدم توجه ونظافت فرش می باشد. در صورتیکه فرش در محل های سربسته و متروک قرار دارد، باید هر ماه یکبار درب ها باز گردند و فرشها مورد بارزسی قرار گیرند.

۹) فرش(دستباف یا فرش ابریشم) در طول زمان استفاده باید شستشو گردد.

۱۰) در صورتیکه خودتان در نظر دارید فرش را شستشو کنید، اول آنرا کاملا تکان داده و گرد و غبار آنرا بگیرید و بعد شستشو را شروع کنید. توصیه می شود شستشو را به قالیشویی های معتبر بسپارید.

۱۱) شستشوی فرش با مواد پاک کننده دارای خاصیت اسیدی مانند کلروهیدروسولفیتها باعث کم دوامی و از بین رفتن تارهای فرش می شود. بهترین شوینده برای فرش صابونهای کم اسید می باشند.

۱۲) تنها فرش های معتبر است که امکان شستشو با آب و صابون را دارد، اگر فرشی که در آن از رنگهای شیمیایی استفاده شده است را می شویید امکان مخلوط شدن رنگها وجود دارد. لذا در مورد اینگونه فرشها با فروشنده خود مشورت کنید.

13- هر چند وقت یکبار فرش سر و ته شود که به یک اندازه پا خورده و در معرض سایش قرار گیرد. اگر مجبور هستید قسمتی از فرش را زیر درها قرار دهید، درب را طوری تنظیم کنید که هنگام چرخش با فرش تماس نداشته باشد.

۱۴) چنانچه آب روی فرش ریخت باید از فرش گرفته شود و آن قسمت کاملا خشک شود.

15- فرشها نیز بعضاً در روی موکتهای صاف یا سنگ و موزائیک و سرامیک کف اطاق بر اثر پاخوردن حرکت می کنند. برای جلوگیری از این مورد می توان از آسترهای اسفنج مانند یا شبکه های توری از جنس ( پی وی سی ) نرم استفاده نمود. این آسترها بایستی کوچکتر از ابعاد فرش باشند.

۱6) از گذاردن مستقیم نوک تیز پایه صندلی، مبل و یا میز بر روی فرش خودداری کنید. در این موارد از زیر پایه های چوبی و یا پلاستیکی ساخته شده استفاده کنید.

۱7) از تابش نور مستقیم آفتاب بر روی فرش جلوگیری کنید. استفاده از رو فرشی یا پارچه بر روی فرش یا پرده ضخیم و یا کرکره جلوی پنجره می تواند مفید باشد. اگرچه نور مستقيم آفتاب براي مدت طولاني موجب پريدگي رنگ آن مي‌گردد اما لازم است كه هرچند وقت يكبار (مثلاً 6 ماه يكبار) فرشها را از داخل اطاق بيرون نمود و در معرض جريان هوا قرار داد و به اصطلاح فرش را هوا داد. مدت اين كار هيچگاه بيش از چند ساعت نيست و حداكثر نصف روز است. به ويژه آفتاب دادن پشت فرش بسيار حائز اهميت است. پشت فرش محل مناسب براي زندگي بيد و موريانه و ساير حشرات است و همچنين انواع كپكها و قارچ‌ها نيز در محيط تاريك پشت فرش بهتر رشد مي‌نمايند.

نور آفتاب باعث نابودي همگي اين عوامل گرديده و براي سلامت و عمر بيشتر فرش لازم است. هنگام هوا دادن فرش در مقابل نور خورشيد بايد چند مرتبه فرش را جارو يا برس كشيد تا عوامل گفته شده بهتر از فرش خارج شوند. توصيه مي‌شود چنانچه فرش در اتاقهاي در بسته قرار دارد هفته‌اي يكبار درها و پنجره‌ها را باز كرد و از نظر بيد خوردگي و ساير عوامل مانند رطوبت، هواي اتاق را كنترل نمود. بهتر است در انبارهاي بزرگ فرش از تهويه‌هاي متعدد و مناسب استفاده گردد. زيرا هواي راكد نيز باعث رشد انواع قارچها و كپكها مي‌گردد.

۱8) برای یکنواخت ماندن سطوح فرش بهتر است هر شش ماه یک بار فرش سروته شود.

19) از گذاردن گلدان و یا درختچه بر روی فرش یا کنار آن خودداری کنید. اغلب پوسیدگی فرشها ناشی از آبهای اضافی پای گلدانها می باشد.

20) در نقاطی که آب و هوای آن گرم و مرطوب می باشد بهتر است از فرشهای تمام پشم استفاده شود. چرا که این فرشها رطوبت کمی جذب می کنند.

21) فرشهایی که مورد استفاده قرار می گیرند باید قبل از فرسوده و نخ نما شدن مرمت شوند. یا تعویض گردند.

22) از چسب زدن به ریشه های فرش جهت جلوگیری از آلودگی خودداری کنید چرا که این چسبها به راحتی حتی در قالیشویی ها پاک نمی شوند.سعی کنید دو سر ریشه های فرش را گره بزنید تا فرش شکافته نشود. در ضمن، خود ریشه هارا حتی المقدور، داخل پارچه یا چرم گذاشته، آنها را بدوزید تا ریشه ها محفوظ بمانند.

نگهداری و آموزش ضد بید کردن فرش ابریشم نقش مهمی در حفظ زیبایی و ارزش این آثار هنری دارد. با رعایت نکات فوق، می‌توانید فرش‌های ابریشم خود را برای مدت زمان طولانی در شرایط خوبی نگهداری کنید و از آن‌ها لذت ببرید.





تاریخ ثبت : 1402/06/22
    
 
  نام و نام خانوادگی : *
آدرس ایمیل یا شماره تماس : *
  دیدگاه : *