مدیرکل گمرکات اصفهان:
۲۵ درصد صادرات استان اصفهان از گمرک کاشان انجام میشود
مدیرکل گمرکات اصفهان گفت: ۲۵ درصد از صادرات این استان از گمرک کاشان به خارج از کشور صادر میشود.
رسول کوهستانی پزوه روز شنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان، رتبه گمرک کاشان در بین ۱۴۰ گمرک کشور را ۲۴ اعلام و اضافه کرد: میزان صادرات گمرک کاشان از ۱۵ استان کشور بیشتر است.
وی با اشاره به اینکه ۷۹ قلم کالا از گمرک کاشان به ۶۱ کشور صادر میشود، اظهار داشت: عمدهترین محصولات صادراتی این شهرستان در سالهای اخیر فرش ماشینی و انواع کفپوشها بود که به مرور فولاد و آهن در حال جایگزین شدن این کالاها هستند.
مدیرکل گمرکات اصفهان با بیان اینکه پنج گمرک صادراتی در این استان فعالیت میکند، خاطرنشان کرد: گمرک کاشان دومین گمرک صادراتی این استان محسوب میشود.
وی با اشاره به مصوبه هیات دولت در سال ۱۳۸۸ مبنی بر تکمیل و تجهیز گمرک کاشان، گفت: گمرکات استان اصفهان در سال ۱۳۹۱ زمینی به مساحت ۱۰ هکتار برای ساخت آن خریداری کرد اما هنگامی که گمرک این شهرستان فاقد ساختمان است، تکمیل و تجهیز آن معنایی ندارد.
به گفته وی، در سال ۱۳۹۳ چارت سازمانی گمرک کاشان مصوب شد و اکنون با حداقل امکانات در یک ساختمان استیجاری در شهرک صنعتی راوند فقط در بخش صادرات فعالیت دارد.
کوهستانیپزوه با بیان اینکه طرح توجیهی احداث ساختمان گمرک کاشان آماده و طرح پروانه ساخت آن نیز صادر شده است، یادآور شد: مجوزهای پدافند غیرعامل و حفاظت محیط زیست آن نیز اخذ شده و در انتظار تامین و تخصیص بودجه است.
وی با اشاره به اینکه به دنبال گسترش فعالیت گمرک در کاشان هستیم تا بخش واردات و ترانزیت آن نیز راهاندازی شود، احداث ساختمان گمرک کاشان را موجب رونق تجارت و صادرات در این منطقه بیان کرد و افزود: با ساخت محلهای تخلیهبار و انبارهای بارگیری، ایجاد اشتغال نیز در این گمرک افزایش خواهد یافت.
به گفته مدیرکل گمرکات اصفهان، هم اکنون فقط صادرات در ساختمان استیجاری گمرک کاشان انجام میشود و واردات کالا به کاشان از طریق اصفهان و دیگر استانهای دیگر کشور صورت میگیرد.
مدیرکل گمرکات اصفهان، مهمترین گام برای گمرک کاشان را اخذ مجوز ساخت از وزارت امور اقتصادی و دارایی بیان کرد و گفت: برای ساخت آن دست کم به ۳۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی در بخشی از دیگری از سخنانش یادآور شد: صادرات کالا از گمرکات استان اصفهان از ابتدای سالجاری تا پایان مهر، یک میلیون و ۲۴۴ هزار تن به ارزش ۸۲۳ میلیون و ۷۵۸ هزار دلار بود که این کالاها شامل ۶۷۱ قلم به ۸۷ کشور صادر شد و سهم گمرک کاشان در این مدت افزون بر ۲۴۴ میلیون دلار است.
کوهستانیپزوه ندانستن میزان مصرف محصولات در کشور را از جمله مشکلات صادرات بیان کرد و گفت: هنگامی که میزان مصرف محصولات در داخل کشور مشخص نباشد از یک طرف گاهی اوقات تولید کمبود کالا در داخل احساس میشود و از یک سو چون نمیتوانیم کالا را به کشوری صادر کنیم، بیاعتمادی ایجاد میشود.
وی مشکل اصلی صادرات در هر محصول را نبود سیاست صادراتی برشمرد و اظهار داشت: به همین دلیل یک بار صادرات محصولی را آزاد میکنند و یک دفعه هم از صادرات همان محصول جلوگیری میکنند که این عمل، نوعی بیاعتمادی را همراه دارد.
نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان نیز در این دیدار تاکید کرد: کالاهای صادراتی ایران سهم فرهنگی برای کشور دارد بنابراین شایسته است که کالای مرغوب و با کیفیت از کشور صادر شود.
کاشان به عنوان یکی از قطبهای اصلی تولید و صنعت کشور دارای نزدیک به یکهزار و ۵۰۰ واحد تولیدی و ۱۳ شهرک، ناحیه و منطقه صنعتی است.
این شهرستان با داشتن یک هزار و ۴۰۰ کیلومتر راه همسنگ شامل ۴۰۰ کیلومتر راه اصلی و فرعی درجه یک، ۶۰۰ کیلومتر راه روستایی و فرعی و ۴۰۰ کیلومتر آزادراه، در منطقهای راهبردی و در مسیر کریدور شمال - جنوب کشور و بالعکس قرار دارد.
سهم کاشان در صادرات فرش ماشینی به خارج از کشور نزدیک به ۷۵ درصد است و به همین دلیل این منطقه به قطب تولید فرش ماشینی و شهر فرش ماشینی ایران معروف است.
اتاق بازرگانی کاشان به دلیل در مسیر قرار گرفتن کاشان در راههای استانی و بینالمللی و همچنین وجود راهآهن سراسری بیش از نیم قرن قبل و پیشتر از برخی مراکز استانها تاسیس شده است.
این خطه با مساحت چهار هزار و ۳۹۲ کیلومتر مترمربع و جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر بر پایه سرشماری سال ۱۳۹۵، پرجمعیتترین شهرستان اصفهان پس از مرکز این استان و بیست و هشتمین شهر پرجمعیت ایران محسوب میشود. کاشان در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان واقع شده است.