بومی سازی دستگاه بافندگی فرش ماشینی
یک شرکت دانشبنیان موفق شده است با بومیسازی سیستم بافندگی، تولید فرش ماشینی در کشور را توسعه دهد.
علیرضا مهرانشریفی مدیرعامل این شرکت دانش بنیان گفت: در حال حاضر فرش ماشینی، بازار بسیار گستردهای دارد به همین خاطر لازم است تا دستگاهها و تجهیزات مورد نیاز این صنعت به صورت کامل در داخل تولید شود. سیستم دستگاه بافندگی موسوم به ژاکارد الکترونیکی یکی از این تجهیزات است که نقش مهمی در خط تولید بافت فرشماشینی دارد. این دستگاه در داخل شرکت بومیسازی شده و به تولید انبوه رسیده است.
وی در ادامه گفت: سیستم بافندگی که به نام ژاکارد الکترونیک مشهور است از اجزاء مختلف مکانیکی، الکترونیکی و کامپیوتری تشکیل شده است. تولید این دستگاه بافندگی در داخل کشور توانسته است باعث صرفهجویی ارزی قابل توجهی شود و کشور را از واردات آن بینیاز سازد.
مدیر عامل این شرکت دانشبنیان افزود: مدلهای مشابه این محصول که توسط دو شرکت اروپائی تولید میشود ممکن است تا 1 میلیون و 800 هزار یورو نیز قیمت داشته باشد. در صورت حمایت و تامین ارز مورد نیاز، میتوان این دستگاه را با یک ششم قیمت محصول مشابه خارجی در داخل کشور تولید کرد.
به گفته وی، سیتم بافندگی (ژاکارد الکترونیک) هستهمرکزی در خط تولید بافت فرش ماشینی محسوب میشود و وظیفه کنترل طرح و نوع بافت از نظر بافت نخهای رنگی و ضایعات داخل فرش را برعهده دارد. این دستگاه بافندگی همچنین، طرح و نوع بافت فرش را مشخص میکند. این دستگاه، باعث افزایش کیفیت بافت فرش میشود.
شریفی گفت: شرکتهای تولیدکننده فرشماشینی متوسط و بزرگ که فرشهای 1000، 1200 و1500 شانه تولید میکنند مشتری این دستگاه بافندگی هستند.
به گزارش روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جموری، وی ابراز امیدواری کرد: تا در آینده نزدیک، دستگاه بافندگی، با ظرفیت و راندمان بالاتر نسبت به نمونه قبلی در این شرکت تولید شود.
منبع:ایسنا